Random Generator (Mafia Scum Tools) is complete!

This forum is for discussion related to the game.
NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #0  (ISO)  » Fri Jun 25, 2004 1:57 am

MAFIA SCUM TOOLS is finally released!!!

As promised, I have released Mafia Scum Tools version 1.0. This features all of the changes from the development versions, and a nicer layout of the code.

For those not familiar with this project, it provides the following features. It:
- Randomly allocates a name to a title, which are specified throught the input process
- Allows users to specify the names and titles immediately from a list of names, each on a new line, which makes it easy to copy from forums, such as this one.
- Displays data in a format suitable to copying back into a forum
- Alerts you of any errors that have occured, which makes it less likely for you to make a mistake.
- Is free, with a GPL license.
- Can be hosted on YOUR site as well, just follow the link at the bottom of this post, or the mafia scum tool's footer.

To try out this client, go here: http://users.quickfox.org/~nerd-network/mafia/
To download the source and run it on your own server, go here: http://users.quickfox.org/~nerd-network/
**These servers may be a little slow, due to quickfox's popularity.

NOTE TO ALL: If anyone is willing to mirror the download files on a reasonably fast server, please let me know.

NOTE TO JEZ, MITH AND ANY OTHER DEV'S: You are more than welcome to run this on your server, seeing as I made it for this forum in particular. :wink:

IF THERE ARE ANY PROBLEMS WITH IT, PLEASE POST THEM HERE ASAP!

Post Post #1  (ISO)  » Sat Jun 26, 2004 2:15 am

Mozilla wrote:The connection was refused when attempting to contact users.quickfox.org

NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #2  (ISO)  » Sat Jun 26, 2004 7:48 pm

Hmmm.... Sounds like QuickFox.org was down (again). It's working again now.

Has anyone else had any troubles with it?
Mafia Scum Tools is now available at: http://adv-random-gen.sf.net/rand-gen/mafia/ .

NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #3  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 2:15 am

If anyone is still interested :? , I have hosted the mafia scum tools download site on a FAST server, now available for download and use.

Please see: http://nerd-network.au.tt/mafia .

Is anyone still interested?

mathcam
Captain Observant
 
User avatar
Joined: November 22, 2002
Pronoun: He

Post Post #4  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 2:56 am

Hey, pretty cool. I'll probably use for it modding chat games if nothing else.

Cam

NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #5  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 3:28 am

Thanks... That's the first real bit of feedback I've had since I released version 1.0 :wink: .

Everyone please remember that I would like to hear of suggestions too.
Mafia Scum Tools is now available at: http://adv-random-gen.sf.net/rand-gen/mafia/ .

shadyforce
U-S-E_T-H-E_F-O-R-C-E
 
User avatar
Joined: August 21, 2003
Location: Dublin
Pronoun: He

Post Post #6  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 10:13 am

Yeah, I always use it for chat games, but I haven't started a full game since it's completion. It's cool.
I'm never wrong... well I was wrong once but that was when I thought I'd made a mistake but hadn't.

PolarBoy
Sir Not-Appearing-In-This-Mafia
 
User avatar
Joined: March 01, 2003
Pronoun: He

Post Post #7  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 12:09 pm

I used it for a couple of chat games actually. It worked very effectively.
MUNSCM Delegate for the United Kingdom
Check out the ScumWiki, and while you're at it, check out DocumentModeMafia

mathcam
Captain Observant
 
User avatar
Joined: November 22, 2002
Pronoun: He

Post Post #8  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 2:26 pm

Here's a suggestion. One way that I like to run games is to randomly distribute roles from a superset.

For example, I'd like to have a "deck" of 2 cop roles, 2 doc roles, 10 townie, and 4 mafia, or something like this. Then when I specify that there are 7 players, it should randomly pick 7 of these roles and assign them.

So my suggestion is that if there are more roles than players, randomly pick a subset of them (equal in size to the number of players) and then match up roles and players as usual.

Cam

Norinel
Not Voting (3)
 
User avatar
Joined: March 02, 2003
Location: My computer
Pronoun: He

Post Post #9  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 7:50 pm

It looks like it already does that, just not very prettily.

NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #10  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 10:54 pm

mathcam: If I understand what you want correctly, I see a problem. What happens if it doesn't specify any cops? Or mafia scum? It is feasible that it might exclude them. If you clarify your idea, I will be more than happy to attempt to incorporate it.

Thanks for all the feedback guys :wink: .
Mafia Scum Tools is now available at: http://adv-random-gen.sf.net/rand-gen/mafia/ .

Lord Gurgi
Mostly Harmless
 
User avatar
Joined: March 26, 2004
Pronoun: He

Post Post #11  (ISO)  » Tue Jul 13, 2004 11:18 pm

how about making it so at least one of everything is included, then random distribution afterward.
(11:26:07 PM) thesheamuffin: I'm counting gurgi because I would probably make out with him if I were drunk enough

mathcam
Captain Observant
 
User avatar
Joined: November 22, 2002
Pronoun: He

Post Post #12  (ISO)  » Wed Jul 14, 2004 1:52 am

Norinel, it tells me I have too many roles to be distributed, unless you found a neat way of bypassing this.

Nerd: No cops is fine, but the mafia would indeed be a problem. I guess this is more elaborate a suggestion that I originally, thought, then. If you wanted to do this full force, though, you could specify a range for each role...

Between 1 and 2 cops.
Between 1 and 1 docs.
Between 2 and 4 mafia.
Between 6 and 10 townies,
with a total of 12 people.

And then run an algorithm which randomly assigns the roles within those parameters.

Again, this isn't a huge deal, but if you're looking for something to do...

Cam

ralphmerridew
Goon
 
User avatar
Joined: May 07, 2002

Post Post #13  (ISO)  » Wed Jul 14, 2004 8:28 pm

You can use sourceforge.net as a distribution point.

NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #14  (ISO)  » Wed Jul 14, 2004 8:50 pm

Lord Gurgi:
how about making it so at least one of everything is included, then random distribution afterward.

That is very easy to put in, but it could annoy a few people. By leaving it unset, it allows people an easier task of putting other values in. If you press "Validate and Submit Data", any number field that isn't entered into becomes 0. If the majority of people out there want it, I can make this 1.

Mathcam:
Norinel, it tells me I have too many roles to be distributed, unless you found a neat way of bypassing this.

When I put javascript validation into the code, it disallowed this. It will be a minor change to make it a query instead of an alert. If you want this, let me know.

mathcam
Nerd: No cops is fine, but the mafia would indeed be a problem. I guess this is more elaborate a suggestion that I originally, thought, then. If you wanted to do this full force, though, you could specify a range for each role...

Between 1 and 2 cops.
Between 1 and 1 docs.
Between 2 and 4 mafia.
Between 6 and 10 townies,
with a total of 12 people.

And then run an algorithm which randomly assigns the roles within those parameters.

Again, this isn't a huge deal, but if you're looking for something to do...

Cam

If I made the change specified above, this would be obselete. The problem with this suggestion is that it allows for a greater human error. However, with the query above, it should then work fine.

ralphmerridew
You can use sourceforge.net as a distribution point.

Should I? It is up to you as the reader to decide. Is this project big enough to be hosted there? :?:

Regards,
Nerd Network Administrator

ralphmerridew
Goon
 
User avatar
Joined: May 07, 2002

Post Post #15  (ISO)  » Thu Jul 15, 2004 8:04 pm

A project doesn't have to be big to be distributed from sourceforge.

NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #16  (ISO)  » Thu Jul 15, 2004 9:39 pm

MAFIA SCUM TOOLS WILL BE HOSTED AT SOURCEFORGE

The project has been accepted and is located at : adv-random-gen.sourceforge.net.

May take a while to put it there, but just so you know.

NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #17  (ISO)  » Sun Jul 18, 2004 2:42 am

Ok everyone... It is hosted at sourceforge.net

URL = http://adv-random-gen.sourceforge.net
Project url = http://sourceforge.net/projects/adv-random-gen

I look forward to having you suggest improvements and such, whether it be throught the website, this forum, or my email.

Thankyou for your interest.
Mafia Scum Tools is now available at: http://adv-random-gen.sf.net/rand-gen/mafia/ .

bigbenwd
got thread?
 
User avatar
Joined: November 18, 2003
Location: Chicago, IL

Post Post #18  (ISO)  » Tue Nov 16, 2004 8:16 pm

none of the links are working right now, although it was great when it was made.
"Plato is a lot of fun. It comes in many colors. You can put it through the plato fun factory, and make spaghetti out of it. You shouldn't eat it, but if you do, your poop turns different colors."
-Werebear

Malaprop
Goon
 
User avatar
Joined: September 30, 2003
Location: Chi-town

Post Post #19  (ISO)  » Wed Nov 17, 2004 1:30 am

The copy of the tools hosted on sf.net isn't working, it's complaining about missing files.

If you'd like a hand, drop me a pm or im, I've been on a few sf.net projects and know my way around there decently. And I'm a big, big PHP geek.
gim sumun.bi shà-thir-ma u ba-rì

Macros
Fear the Random Hobos
 
User avatar
Joined: April 06, 2002
Location: everywhere
Pronoun: He

Post Post #20  (ISO)  » Thu Nov 18, 2004 8:26 am

i used it the other day fine
Oh the huge manatee!!

bigbenwd
got thread?
 
User avatar
Joined: November 18, 2003
Location: Chicago, IL

Post Post #21  (ISO)  » Thu Nov 18, 2004 8:36 pm

maybe it's just a cool chicago people thing? :lol: :P
"Plato is a lot of fun. It comes in many colors. You can put it through the plato fun factory, and make spaghetti out of it. You shouldn't eat it, but if you do, your poop turns different colors."
-Werebear

Malaprop
Goon
 
User avatar
Joined: September 30, 2003
Location: Chi-town

Post Post #22  (ISO)  » Fri Nov 19, 2004 1:25 am

The front page loads up fine, but when I click "Mafia Scum Tools" from the list at the left, the main frame reloads to read:

Warning: Failed opening 'rand-gen/mafia.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/groups/a/ad/adv-random-gen/htdocs/index.php on line 52
gim sumun.bi shà-thir-ma u ba-rì

Macros
Fear the Random Hobos
 
User avatar
Joined: April 06, 2002
Location: everywhere
Pronoun: He

Post Post #23  (ISO)  » Fri Nov 19, 2004 8:07 am

click random generator shell, then mafiascum tools version 1.2, click the use it! button.
Oh the huge manatee!!

NerdNetworkAdmin
Townie
 
User avatar
Joined: May 26, 2004
Location: Australia
Pronoun: He

Post Post #24  (ISO)  » Wed Dec 08, 2004 12:26 am

Hey! :)

Sorry for my delayed message, but as you might have noticed (if you read the news on the site), I have lost the use of my computer for quite a while now, and have not been able to remedy the problem. Even now, I cannot - seeing as I am using my dad's computer, and my files are on my 200GB hd which was in my (now deceased) computer.

I will fix the problem ASAP (most likely shortly after New Year).

I'm glad you like the utilty too.

Regards,
Matthew (Nerd Nation Admin <- Notice change in name)
Mafia Scum Tools is now available at: http://adv-random-gen.sf.net/rand-gen/mafia/ .

Next
[ + ]

Return to Mafia Discussion